Igår kväll bjöd Wilma på varm Adventskaka med banan och glass. Ingen dålig fika!
3 ägg
3dl socker
3dl mjöl
3tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
1tsk ingefära
2tsk malen kanel
100g smör
½dl mjölk
1 mogen banan
Vispa ägg och socker poröst
Smält smöret och låt svalna
Blanda torra ingredienser (ej kanel) och tillsätt dem under omrörning
Rör försiktigt ner smör och mjölk
Smöra och bröa en form och häll i smeten
Strö över kanelen och lägg tunt skivad banan över kakan.
Grädda i mitten av ugnen 200grader i ca 40min eller tills provstickan är kladdfri.
Ät den gärna ljummen och med vaniljglass... njut!
En nackdel är det bara... den tar snabbt slut ;)
kram kram Malin
7 kommentarer:
Oj, så god den ser ut!!! :)
Halloj!
Såg riktigt gott ut, förstår om den tar slut snabbt!
Ha d gott kram Arja
mm... låter inte helt fel!
Och bilderna, malin, hur fina som helst! får man gå kurs, eller?! :-)
Mmm så gott det både låter och ser ut!
Kram Maria
Mmmm, vad gott det låter!
Önskar dig en suverän kväll!
You Rock!!!
Vilken god fika Ser så god ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla
Vilken spännande kaka - måste provas! Finfina bilder :)
//Tatjanis
Skicka en kommentar